Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    • Member
    • Offline

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    750

    Haunted Mansion trivia challenge

    1. What was the name of the house before it became The Haunted Mansion, according to a sign found in Frontierland?

    a. Bloodmere Manor
    b. Gastley Mansion
    c. Gore Mansion
    d. Gracey Manor
    e. Hill House

    2. Which member(s) of the Dread Family did not have the surname "Dread"?

    a. Aunt Florence
    b. Bertie
    c. Cousin Maude
    d. The Twins, Wellington & Forsythia
    e. Uncle Jacob

    3. Who is the man depicted in the foyer portrait?

    a. Master Gracey
    b. The Ghost Host
    c. The master of the house
    d. "a" and "c"
    e. "a," "b," and c"

    4. How many stretching portraits are there in the attraction?


    a. Two
    b. Three
    c. Four
    d. Six
    e. Eight

    5. Whose hanged corpse can be seen when the lights go out in the Stretching Room?

    a. A ghost whose real name is unknown
    b. George Hightower
    c. Jack Skellington
    d. Master Gracey
    e. The Bride

    6. What is the name of the Mariner?

    a. Ambrose Gracey
    b. Bartholomew Gore
    c. Culpepper Clyne
    d. Gideon Gorelieu
    e. William Gracey (AKA Captain Blood)

    7. What is the name of the Bride?

    a. Constance Hatchaway
    b. Elizabeth Henshaw
    c. Emily Cavanaugh Gracey
    d. Melanie Ravenswood
    e. Sally Little

    8. Which of the Bride's husbands once owned the Mansion?

    a. Ambrose Harper
    b. Frank Banks
    c. George Hightower
    d. The Marquis
    e. Reginald Caine

    9. What is the name of the Caretaker?

    a. Dick O'Dell
    b. Don Knotts
    c. His name is unknown
    d. Horace Fusslebottom
    e. Zeke Holloway

    10. Who is the lead singer of the singing bust quintet?

    a. Cousin Algernon
    b. Ned Nub
    c. Phineas Pock
    d. Rollo Rumkin
    e. Uncle Theodore

    11. Where did the names that fans often call the Hitchhiking Ghosts (Gus, Ezra, and Phineas) come from?


    a. Fan fiction
    b. Imagineering
    c. Merchandise
    d. The 2003 movie
    e. The comics

    12. Who did the voice of the Ghost Host for HalloWishes?


    a. Corey Burton
    b. Joe Leahy
    c. Kevin Michael Richardson
    d. Paul Frees
    e. Vincent Price

    13. Where can you find the official backstory for The Haunted Mansion?

    a. The 2003 movie
    b. The book Enter if you Dare!: Scary Tales from the Haunted Mansion
    c. The comics
    d. The video game
    e. None of the above

  2. #2

    • Musical Fireman
    • Offline

    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Already down on ol' Main Street
    Posts
    468

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    1. D
    2. C
    3. E
    4. C
    5. A
    6. C
    7. A (Current) C (original) (I didn't know which one).
    8. C
    9. D
    10. E
    11. A
    12. A (Also in the Haunted Mansion Holiday) (Price was the host in Paris) (Sorry for the extra trivia this is the ride that got me hooked on Disney).
    13. E
    How did I do?




    "THAT'S R
    IGHT CARNEGIE STEEL BUILT THIS PLACE"!!!!!

  3. #3

    • Member
    • Offline

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    750

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Quote Originally Posted by SparkChaser View Post
    How did I do?
    8 out of 13 correct.

  4. #4

    • Member of Baxter's Army
    • Offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Haunted Mansion
    Posts
    2,389

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Quote Originally Posted by SmellyOrangutan View Post
    1. What was the name of the house before it became The Haunted Mansion, according to a sign found in Frontierland?

    b. Gastley Mansion


    2. Which member(s) of the Dread Family did not have the surname "Dread"?
    e. Uncle Jacob

    3. Who is the man depicted in the foyer portrait?
    c. The master of the house


    4. How many stretching portraits are there in the attraction?

    C. Four


    5. Whose hanged corpse can be seen when the lights go out in the Stretching Room?
    The Ghost Host


    6. What is the name of the Mariner?
    c. Culpepper Clyne, Though I honestly hate acknowleging the source for that.


    7. What is the name of the Bride?
    a. Constance Hatchaway


    8. Which of the Bride's husbands once owned the Mansion?


    c. George Hightower


    9. What is the name of the Caretaker?
    c. His name is unknown


    10. Who is the lead singer of the singing bust quintet?
    e. Uncle Theodore

    11. Where did the names that fans often call the Hitchhiking Ghosts (Gus, Ezra, and Phineas) come from?

    a. Fan fiction


    12. Who did the voice of the Ghost Host for HalloWishes?


    a. Corey Burton


    13. Where can you find the official backstory for The Haunted Mansion?
    e. None of the above
    My answers.

  5. #5

    • Member
    • Offline

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    750

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Quote Originally Posted by HMF View Post
    My answers.
    10 out of 13 correct.

  6. #6

    • wants to go to WDW
    • Offline

    Join Date
    May 2011
    Posts
    18

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Ah, let's see...

    1. B
    2. E
    3. A
    4. E
    5. A
    6. C
    7. A
    8. C
    9. C
    10. E
    11. A
    12. C
    13. E

  7. #7

    • Member
    • Offline

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    750

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Quote Originally Posted by NovaGreensocks View Post
    Ah, let's see...
    11 out of 13.

  8. #8

    • Member
    • Offline

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    750

    Re: Haunted Mansion trivia challenge

    Well, it's been 24 hours. Here are the answers:

    1. What was the name of the house before it became The Haunted Mansion, according to a sign found in Frontierland?
    a. Bloodmere Manor
    b. Gastley Mansion
    c. Gore Mansion
    d. Gracey Manor
    e. Hill House

    2. Which member(s) of the Dread Family did not have the surname "Dread"?

    a. Aunt Florence
    b. Bertie
    c. Cousin Maude
    d. The Twins, Wellington & Forsythia
    e. Uncle Jacob

    Her surname was Sweeny.

    3. Who is the man depicted in the foyer portrait?

    a. Master Gracey
    b. The Ghost Host
    c. The master of the house
    d. "a" and "c"
    e. "a," "b," and c"

    Contrary to merchandise that says otherwise, the master of the house depicted in the foyer portrait wasn't meant to be Gracey.

    4. How many stretching portraits are there in the attraction?
    a. Two
    b. Three
    c. Four
    d. Six
    e. Eight

    Two galleries with four stretching portraits in each.

    5. Whose hanged corpse can be seen when the lights go out in the Stretching Room?

    a. A ghost whose real name is unknown
    b. George Hightower
    c. Jack Skellington​
    d. Master Gracey
    e. The Bride

    AKA the Ghost Host.

    6. What is the name of the Mariner?
    a. Ambrose Gracey
    b. Bartholomew Gore
    c. Culpepper Clyne
    d. Gideon Gorelieu
    e. William Gracey (AKA Captain Blood)

    7. What is the name of the Bride?

    a. Constance Hatchaway
    b. Elizabeth Henshaw
    c. Emily Cavanaugh Gracey
    d. Melanie Ravenswood
    e. Sally Little

    8. Which of the Bride's husbands once owned the Mansion?
    a. Ambrose Harper
    b. Frank Banks
    c. George Hightower
    d. The Marquis
    e. Reginald Caine

    9. What is the name of the Caretaker?
    a. Dick O'Dell
    b. Don Knotts
    c. His name is unknown
    d. Horace Fusslebottom
    e. Zeke Holloway

    10. Who is the lead singer of the singing bust quintet?
    a. Cousin Algernon
    b. Ned Nub
    c. Phineas Pock
    d. Rollo Rumkin
    e. Uncle Theodore

    11. Where did the names that fans often call the Hitchhiking Ghosts (Gus, Ezra, and Phineas) come from?
    a. Fan fiction
    b. Imagineering
    c. Merchandise
    d. The 2003 movie
    e. The comics

    12. Who did the voice of the Ghost Host for HalloWishes?
    a. Corey Burton​
    b. Joe Leahy
    c. Kevin Michael Richardson​
    d. Paul Frees​
    e. Vincent Price

    13. Where can you find the official backstory for The Haunted Mansion?
    a. The 2003 movie
    b. The book Enter if you Dare!: Scary Tales from the Haunted Mansion
    c. The comics
    d. The video game
    e. None of the above

    NovaGreensocks gets the imaginary gold medal, HMF the silver, and SparkChaser the bronze.

Similar Threads

  1. [Question] Haunted Mansion trivia: Does anyone remember the original four busts?
    By JiminyCricketFan in forum Disneyland Resort
    Replies: 22
    Last Post: 03-02-2011, 11:06 AM
  2. Haunted Mansion 50th. Changes?
    By Ghostbuster626 in forum Disneyland Resort
    Replies: 112
    Last Post: 07-03-2005, 04:49 PM
  3. Other 50th surprises beyond Haunted Mansion
    By Mortimer in forum Disneyland Resort
    Replies: 9
    Last Post: 01-30-2005, 03:05 AM
  4. WDW Rate It!: The Haunted Mansion
    By BigDaddyKyle in forum Walt Disney World Resort
    Replies: 2
    Last Post: 01-24-2005, 07:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •